zimbabwe
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 augustus 2019 door Patrick Simons

Ds. A. Visser vervroegd terug uit Zimbabwe vanwege onveilige situatie

Vanwege de onveilige situaite in Zimbabwe keren ds. A. Visser en zijn vrouw eerder terug uit het land. Het echtpaar was door de Gereformeerde Zendingsbond (GZB) uitgezonden. Dat vertelt de organisatie desgevraagd tegenover het Reformatorisch Dagblad.

Het was de bedoeling dat de familie tot het voorjaar van 2020 in het land zou blijven. Ze werden in november 2017 als zendingsgezin uitgezonden naar Zimbabwe. Dat was overigens al voor de tweede keer. Al eerder was men in het land. Ds. Visser was mssionair consultant en gaf les aan het Murray Theological College van de Reformed Church.

Waarschijnlijk keren ze op korte termijn terug naar naar Nederland. De situatie in het land lijkt steeds dreigender en onveiliger te worden, waardoor het voor het echtpaar niet langer verantwoord is om er te blijven. Zimbabwe wordt geteisterd door een golf van geweld waarbij er enorme confrontaties plaats vinden tussen in opstand komende bevolking en regeringstroepen. De strijd tussen oppositie en de regering wordt door sommigen betiteld als zeer gewelddadig.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen