moslim

Nieuws

19 augustus 2019 door Patrick Simons

Verdachte koffer gevonden bij door IS bedreigde kerk in Hilversum; loos alarm

Heel even sloeg de paniek toe rondom de Sint-Vituskerk die in het centrum van Hilversum te vinden is. Zondagmorgen werd daar namelijk een verdachte koffer gevonden wat er zelfs toe leidde dat het hele gebouw ontruimd werd. Na onderzoek bleek echter dat er geen explosief in de koffer te vinden was en dat het dus loos alarm was.

Op verschillende fotos is te zien dat er voor de kerk een koffer op de grond ligt. Dat werd logischerwijs direct als verdacht gezien waarop de kerk werd ontruimd en de omgeving door de politie werd afgesloten. Die afzetting werd later in de ochtend zelfs nog uitgebreid waardoor er onder andere en hotel tegenover de kerk in het centrum van de stad werd ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd erbij gehaald. Loos alarm, bleek al snel.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Wat wellicht meespeelde in de paniek is dat de bewuste Sint-Vituskerk eerder deze maand het onderwerp was van een onheilspellende afbeelding die volgens diverse bronnen door moslimterroristen van IS gretig werd gedeeld. Daarop is een waarschuwing voor Nederland te zien met afbeelding van de Sint-Vituskerk die in de brand stond na een explosie. Vlak voor de kerk kijkt een zwaarbewapende moslimterrorist toe. De afbeelding werd vergezeld door de tekst: 'We zijn gekomen om je af te slachten en om de ongelovigen af te slachten. De terreur is nu hier.'

Over de oorsprong van de afbeelding gaan verschillende verhalen. Het meest logische lijkt dat deze afkomstig is van GreenBirds, een IS-groepering op Telegram. Zij zouden de bedreiging hebben gedeeld omdat Nederland een 27-jarige jihadverdachte heeft gearresteerd die lid is van de groep. Geert Wilders meent echter dat het te maken heeft met het onlangs ingevoerde boerkaverbod, zo liet hij via Twitter weten.

Overigens stond er zondagmorgen een mis gepland in de Sint-Vituskerk. Deze is logischerwijs afgelast.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!