Syrië
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 augustus 2019 door Kerknet

Syrische kerkleiders roepen landgenoten op om te blijven

De drie belangrijkste patriarchen van Syrië roepen hun gelovigen op om ondanks alle moeilijkheden toch trouw te blijven aan het land van hun voorouders, laat Kerknet weten.

Afgevaardigden van de drie kerkgemeenschappen kwamen in een klooster bijeen voor overleg over de algemene situatie in de regio Antiochië en de gevolgen van de crisis van de afgelopen jaren voor de christenen. De slotverklaring onderstreept de noodzaak van de eenheid van het Syrische volk en de territoriale integriteit van het land.

In de afgelopen jaren leefden Syrische christenen regelmatig in grote angst. Dit werd veroorzaakt door bedreigingen, intimidaties en ontvoeringen door radicale islamitische groeperingen zoals al-Qaeda. Deze vervolging werden nog zwaarder door de komst van talloze jihadisten en extremistische groeperingen zoals Islamitische Staat. Als gevolg hiervan zijn veel christenen gevlucht.

In Syrië leefden tot voor de oorlog naar schatting 1,5 miljoen christenen. Volgens de meest optimistische schattingen is dat aantal gedaald tot 500.000 christenen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.