Willem Lingeman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 augustus 2019 door Jeffrey Schipper

Willem Lingeman legt uit hoe onze Nederlandse bijbelvertalingen christenen op het verkeerde been zetten

Hoe betrouwbaar zijn onze Nederlandse Bijbelvertalingen? Dat vraagt Willem Lingeman, auteur van 'Verbonden voor het Leven', zich af in een nieuwe video.

Hij stelt vast dat met iedere nieuwe vertaling ook de eigen interpretaties van de vertalers van de oorspronkelijke teksten werden opgenomen. Daardoor worden christenen volgens hem op het verkeerde been gezet. In de video deelt Lingeman een aantal voorbeelden. "Een goed verstaan van Gods Woord vereist niet een blind vertrouwen op de Bijbelvertaling die je gebruikt, maar ook zelfstudie."

Error: could not load events

Bekijk de video en klik hier voor meer video's van Willem Lingeman:

Reacties

D
De NBV is in de grond der zaak een commercieel project, gericht op een zo groot mogelijke verkoop. Veel teksten zijn zo vertaald dat ze vooral bij Evangelicalen en Pinkstermensen in de smaak zouden vallen - bijv. door overdreven veel gebruik van de term "vervuld van de Heilige Geest" - want door dezen moest worden gekozen tussen HSV en NBV. Met veel marketing en propaganda is het NBG erin geslaagd om veel kerken en gemeentes de NBV in de maag te splitsen - jammer, want de HSV is een weergave van de grondtekst, de NBV vaak enkel een parafrase.
J
Heeft Erasmus bewust woorden toegevoegd in de zgn. TR?

Ik geloof daar niets van, of Erasmus moet dit hebben toegegeven.

Ook ontstond het begrip TR (Textus Receptus) pas veel later.

De SV en KJV zijn uit latere 'TR'-edities ontstaan.

Voor meer informatie over de historie van de TR en de totstandkoming van de KJV zie onderstaande link:https://www.floydnolenjonesministries.com/files/131144974.pdf

A
Hele leuke voorbeelden maar volgens mij te scherp gesteld. Inderdaad ik kan niet Erasmus woorden toevoegde en wat is het verschil tussen echtbreuk en overspel? De dood beëindigd een huwelijk maar overspel in principe ook hoewel Jezus in Mt. 19 herstel aanbeveelt. Ik zou Willem Lingeman willen vragen lever de goede vertaling maar aan?
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.