Naar de kerk in Syrië

God

20 augustus 2019 door Rob van Ooijen, Kerk in Actie

Naar de kerk in Syrië: Een kaarsje branden voor de les begint

Het is 7.00 uur ‘s morgens. In Damascus zijn jongeren, rugzak over de schouder, op weg naar school. Ook Sara (14) en haar vriendinnen lopen door de straten van de oude stad.

Onderweg stoppen ze bij een kerk op de route en gaan naar binnen. Mensen vieren er de ochtendmis. Terwijl de voorganger een gebed uitspreekt en de kerkgangers het avondmaal vieren, komen er aan de lopende band jongeren de kerk binnen. Ze steken een kaarsje aan en spreken een gebed uit.

“Iedere dag gaan mijn vriendinnen en ik hier samen naartoe voor we naar school gaan”, vertelt Sara. “Een van hen is moslima, maar ook zij vindt dit fijn. De kerk is voor mij heel belangrijk. Elke dag steek ik hier een kaarsje aan voor mensen die we verloren hebben en voor de vrede.”

Op 15 september wordt er landelijk gecollecteerd voor herstel van Syrische kerken. Doet uw gemeente mee met de actieweek? Klik hier voor meer informatie over de collecte, liturgiesuggesties en collectematerialen.

Foto: Veel christelijke scholieren in Syrië gaan ‘s ochtends in alle vroegte eerst naar de kerk om daar een kaarsje aan te steken | Bron: Jaco Klamer

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!