Plinio Rafael Salcedo
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 augustus 2019 door Jeffrey Schipper

Colombiaanse dominee doodgeschoten na oproep tot vrede

Een evangelicale predikant uit Colombia is bij een vermeende moordaanslag om het leven gekomen. Pastor Plinio Rafael Salcedo is naar verluidt in zijn woning in het dorp La Caucana doodgeschoten, laat FaithWire weten. Zijn vrouw en twee jonge kinderen moeten zonder hem verder.

Het motief van de moordaanslag is nog niet bekend. Wel lijkt er een verband te zijn met een gebeurtenis, enkele dagen voorafgaand aan de moord. Duizenden christenen met een protestantse en katholieke achtergrond kwamen bij elkaar en riepen gezamenlijk op tot vrede in hun regio (zie onderstaande video). Een bittere burgeroorlog houdt Colombia al meer dan een halve eeuw in haar greep.

Het land kent veel drugskartels, drugsdealers en criminele groeperingen die het op christenen gemunt hebben omdat zij zich openlijk uitspreken tegen hun illegale werk. Het kerkelijk leven wordt dagelijks verstoord door georganiseerde misdaad. Zij bedreigen of vermoorden pastors en beroven kerken.

"Als christenen niet kiezen tussen de overheid of een guerrillabeweging, betekent dit dat die beweging hen niet onder controle heeft", vertelde Open Doors-woordvoerder Klaas Muurling eerder in gesprek met CIP.nl. "Vandaar dat ze als concurrenten worden beschouwd. Daarom hebben ze het zwaar te verduren in gebieden waar de regering het niet voor het zeggen heeft."

Dit bevestigt pastor Harold Arias, kerkleider van de Salvation Door Church, tegenover Evangelical Focus. "Door het Woord van God te prediken, verzetten christenen zich tegen de doelstellingen van gewapende groeperingen." Om deze reden worden mensen zoals de doodgeschoten dominee als een bedreiging beschouwd.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.