Joden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 augustus 2019 door Jeffrey Schipper

Anglicaanse Kerk van Canada bidt niet langer voor bekering van de Joden

De Anglicaanse Kerk in Canada besluit om niet langer voor de bekering van de Joden te bidden. De generale synode van de Anglicaanse Kerk van Canada besloot unaniem het gebed om bekering van het Joodse volk in het Gebedsboek van de kerk te vervangen door gebed om verzoening met de Joden, melden diverse Israëlische media.

Volgens de anglicaanse bisschop van Quebec, Bruce Myers, is deze wijziging bedoeld om christenen aan te moedigen om "het aandeel van de kerk aan antisemitisme te erkennen, te stoppen met het selecteren van Joden als evangelisatiedoel en zich bescheiden en verzoenend op te stellen ten opzichte van onze Joodse broeders in het geloof".

Het voorstel moet nog wel worden goedgekeurd door de volgende synode in 2022, maar dat is slechts een formaliteit. In Canada bevinden zich ongeveer 2.800 anglicaanse kerken. Het Gebedsboek van de kerk wordt slechts door een minderheid gebruikt.

Reacties

A
Op welke bijbelse gronden is dit gebaseerd?

Jezus Chritus, en Zijn discipelen werkten in het begin tot aan het kruis alleen naar de joden.

Shalom
D
Zoals ik het hier lees geeft een grote groep christenen toe aan joodse intimidatie. Daar zullen de verhoudingen niet echt beter van worden.
P
Een christen moet een voorbeeld zijn ieder mens zo ook voor de Joden, we mogen duidelijk maken dat wij in de wereld zijn maar niet van de wereld en dat Jezus eens ons weg zal nemen van deze wereld in Zijn heerlijkheid. Als christen kunnen wij die wil niet opleggen aan de Joden maar Jezus zelf zal bij Zijn wederkomst Zijn uitverkoren volk jaloers maken en de bedekking van ongeloof in Jezus wegnemen.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.