Yahya Sinwar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 augustus 2019 door CIDI

Hamas-leider Sinwar dreigt met rakettenregen op Israël

Hamas-leider Yahya Sinwar beweert dat bij een toekomstig conflict het Israëlische leger verslagen zal worden en honderden raketten op Israël afgevuurd zullen worden. Dit meldt het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI).

De Hamas-leider in de Gazastrook sprak gisteravond op een ceremonie ter gelegenheid van het islamitische offerfeest. “We zullen het bezettingsleger verslaan als het Gaza ingaat”, aldus Sinwar. De militaire leider van Hamas stelde dat de terreurbeweging op dit moment geen interesse heeft in een nieuwe oorlog, maar wel sterker wordt. Mocht het tot een nieuw conflict komen, dan zal Hamas “het met honderden raketten op steden laten regenen in slechts een enkele barrage”.

Terreurgroep Hamas in Gaza heeft nog altijd geen eind gemaakt aan de wekelijkse gewelddadige protesten langs de grens met Israël. Wekelijks nemen duizenden Palestijnse Arabieren deel aan een gewelddadig protest langs de Israëlische grens waarbij vier keer werd geprobeerd om Israël te infiltreren. Sinds het begin van de ‘Grote Mars van de Terugkeer’ in maart 2018 hebben terreurballonnen en vliegers met explosieven of brandbare materialen voor 2.000 branden gezorgd in zuidelijk Israël. 

Ook sprak Sinwar lovende woorden voor de terrorist die twee weken geleden Israël was geïnfiltreerd en hierop werd doodgeschoten.


Conflict Israël-Palestijnen
- Eppo Bruins was met ChristenUnie-fractie in Israël: 'leerzame maar verwarrende week'
- Christenen voor Israël doet feitencheck na eenzijdige uitlegvideo NOS
- Hamas-prominent roept Palestijnen op om 'iedere Jood op aarde af te slachten'
- Hamas publiceert schokkende video: een nieuwe generatie terroristen wordt klaargestoomd
- Tweede Kamer wil stappen tegen Israël vanwege omstreden plan in Palestijns gebied
Meer over Conflict Israël-Palestijnen »

Reacties

Het IDF is al eens eerder teruggeslagen toen het Gaza binnenviel, dus schept leider Sinwar niet eens op. Ik denk dat het IDF alles in Gaza zou kunnen verpletteren en vernietigen, maar dan pleegt Israël een oorlogsmisdaad. Een zogenaamde beperkte actie met IDF-ers die in Gaza vechten, zal leiden tot veel doden aan Israëlische kant. We hebben eerder bij de door Israël verloren oorlog in Libanon (2006) gezien hoe Israëlische vaders en moeders dat oppakken als een goede reden om verlies te accepteren.
Je zou kunnen stellen:

Israël is zuinig op leven, Hamas leeft wanner er meer doden vallen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen