Burkina Faso
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 augustus 2019 door Patrick Simons

Noodkreet uit Burkina Faso: "Als de wereld niets doet, volgt eliminatie van alle christenen"

De christenvervolging in Burkina Faso blijft maar toenemen. Geen enkel land was het afgelopen half jaar zo vaak in het nieuws met aanslagen op christenen als Burkina Faso. Reden voor de bisschop van Dori om de wereld om hulp te vragen.

"Als de wereld niets blijft doen, zal het gevolg de eliminatie van de christelijke aanwezigheid in het gebied zijn, en mogelijk in de toekomst zelfs in het hele land", stelt bisschop Laurent Birfuoré Dabiré in gesprek met Kerk in Nood. Hij is bisschop van Dori, een stad in het noordoosten van het land.

Er vonden dit jaar tal van aanvallen plaats in het Afrikaanse land. Zo werden er verschillende kerken aangevallen waaronder katholieke kerken en pinkstergemeenten. Gewapende moslims stormden de kerken binnen en begonnen om zich heen te schieten. Ook vond er een aanval plaats op mensen die vanuit de kerk onderweg naar huis liepen en werd er zelfs een dorp aangevallen. De mensen die een kruisje droegen werden vervolgens vermoord.

De bisschop stelt dat de hulp van de moslimterroristen van buitenaf komt. "Ze hebben geweren, machinegeweren en heel veel munitie. Meer dan het leger van Burkina Faso tot zijn beschikking heeft. Als ze naar de dorpen komen, schieten ze urenlang. Wie levert hen dit? Als ze deze steun niet van buitenaf zouden krijgen, zouden ze moeten stoppen. Daarom doe ik een beroep op de internationale autoriteiten. Degenen die daartoe bevoegd is, moet een einde maken aan al dit geweld."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.