marty

Nieuws

15 augustus 2019 door Patrick Simons

Songwriter Hillsong ontkent dat hij zijn geloof vaarwel heeft gezegd: "Wel zeer wankele grond"

Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat songwriter Marty Sampson van Hillsong United zijn geloof aan het verliezen is. Dat schreef hij in een emotionele post op Instagram. Inmiddels relativeert hij deze woorden, zo meldt The Christian Post.

Sampson zegt nu dat zijn geloof wel degelijk op een zeer wankele en instabiele grond leunt op dit moment, maar dat hij zeker nog geen afscheid heeft genomen van het christendom. Hij reageert daarmee op tal van publicaties die verschenen waarin gesteld wordt dat hij het geloof afzweert en breekt met het christendom. Hoewel hij de Instagrampost redelijk snel verwijderde, was het te laat en reageerden wereldwijd tal van mensen op zijn post. Columnist Michael Brown zei bijvoorbeeld te bidden dat Sampson oprecht de waarheid zou gaan zoeken met passie en nederigheid en dat iedereen die vragen had zoals Sampson deze vragen ook op tafel zou leggen. Op CIP.nl reageerde redacteur Patrick Goede, zelf lid van Hillsong Church Amsterdam.

Hoewel de aanbiddingsleider benadrukt dat hij het geloof niet heeft afgezworen en echt op zoek wil naar antwoorden, zegt hij er wel direct bij dat hij sommige dingen ontzettend lastig vindt en dat hij worstelt met het geloofssysteem dat volgens hem onsamenhangend lijkt. "Als je mensen de keuze zou geven, zou dan niet bijna iedereen de wereld willen bevrijden van kanker? Of sowieso van ziekte en ellende? Waarom doet God zoiets dan niet?"

Verder laat Sampson ook nog weten dat het puur en alleen om zijn eigen gedachten gaat en dat hij daarmee geen enkele kerk of organisatie vertegenwoordigt.

Reacties

Ach, zelfs Johannes heeft getwijfeld. Gelukkig hebben wij een genadige God die niet los laat!
REAGEER
K
HET GELOOF IS EEN VASTE GROND VAN DE DINGEN DIE JE HOOPT EN HET BEWIJS VAN DE ZAKEN DIE JE NIET ZIET

Hebreen 11
REAGEER
N
De Israëlieten had alle ellende niet hoeven mee maken als ze de Heer vertrouwd en gehoorzaamd hadden

Ze hadden niet 40 jaar in de woestijn rondgezworven ,hadden niet onder hun vijanden hoeven lijden in het beloofde land

Ze hadden niet in ballingschap gevoerd geweest

En uiteindelijk hadden ze ook de 2000 jaar verspreiding over de aarde niet mee hoeven maken

Dit lijden hebben ze allemaal meegemaakt ,door hun halstarrigheid en vertrouwend op hun eigen inzichten i.p.v. op de Heer

REAGEER
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals