*msterdam
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

14 augustus 2019 door Patrick Simons

Raadslid Amsterdam: "Kerken komen op voor hun stad en zoeken vrede"

Don Ceder, raadslid voor ChristenUnie in Amsterdam heeft vindt dat het gevoel van veiligheid in Amsterdam weer moet terugkeren. Door tal van schietincidenten is dat gevoel behoorlijk aangetast en Ceder zegt in gesprek met Nederlands Dagblad er behoorlijk klaar mee te zijn. 5 september wordt er een debat in de gemeenteraad gehouden over de toename van het geweld.

Het medium vraagt het raadslid onder andere wat de gemeenschap aan het gewelddadige klimaat kan doen. "Komende vrijdag is er opnieuw een protestmars die vanuit de kerken wordt georganiseerd. Joël Ricardo, jeugdleider van de kerk Victory Outreach in de Bijlmer, is daar nauw bij betrokken. Hij heeft de mensen in de buurt opgeroepen mee te lopen in “een mars van de hoop”. Begin september is er vanuit een andere kerk ook een protestmars", antwoordt Ceder.

"Ik vind het mooi dat de kerken zich hierin voortrekkers betonen", vervolgt hij. "Zij komen op voor hun stad en zoeken vrede voor de stad. Kerken moeten ook in gesprek zien te raken met jongeren om te voorkomen dat ze wegglippen in de criminaliteit."

Lees het hele interview in Nederlands Dagblad

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.