russische orthodoxe kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 augustus 2019 door Patrick Simons

Video: Russische priester jaar geschorst na hardhandige doop

De Russisch-Orthodoxe Kerk heeft een priester voor een jaar geschorst nadat hij tijdens de doop van een kind buitensporig ruw met het kind om ging. Zijn handelen werd gefilmd en het filmpje kwam op social media terecht waarna er de nodige ophef ontstond.

De priester probeert tijdens de doop om het kind je onder te dompelen, maar de baby werkt alles behalve mee. Vervolgens is op het filmpje te zien hoe de priester op grove wijze het kindje met geweld onder water probeert te duwen. De moeder van de kleine vindt dat de ver gaan en probeert haar kindje te beschermen. De priester is daar echter niet van gediend en houdt de baby weg bij de moeder.

De moeder liet het daar echter niet bij zitten en diende direct na de dienst een klacht in bij de kerk. De kleine zou blauwe plekken en schaafwonden hebben overgehouden aan het incident. De priester is door het bisdom van Gatsjina vervolgens een jaar geschorst en werden er excuses aangeboden. Er werd een verklaring naar buiten gebracht waarin onder andere wordt gesteld dat het de bedoeling is dat een priester "een gevoelige houding toont ten opzichte van kinderen van de moederkerk". Overigens was de priester zelf zich van geen kwaad bewust. In een reactie tegenove de Russische zender Channel 5 laat hij weten dat de moeder veel te veel vanuit haar emotie reageerde en dat hij gewoon zijn kerkelijke plicht deed.

Reacties

R
Zou Johannes de Doper dat ook zo gedaan hebben met kinderen? Wat een schande voor het lichaam van Christus.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.