Trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 augustus 2019 door Patrick Simons

Evangelicals hekelen vloeken Trump: "Nooit en nergens plaats voor in Amerika"

In een inmiddels beruchte toespraak van Donald trump op 17 juli in Greenville haalde hij uit naar onder andere Ilhan Omar, lid van het Huis van Afgevaardigden. Hij stelde dat de uitgesproken moslima beter terug kon gaan naar haar geboorteland Somalië. Onder evangelicals deed dat feit weinig stof opwaaien. Wel nemen ze Trump het vloeken in de toespraak kwalijk. 

Het Reformatorisch Dagblad heeft een brief in handen van de democratische senator voor Virginia Paul Hardesty, die zichzelf conservatief noemt en in 2016 voor Trump stemde. In de brief vraagt hij de president dringend om godslastering voortaan achterwege te laten. In Amerika daar volgens hem "nooit en nergens" plaats voor. Overigens was er al eerder flinke kritiek op het taalgebruik van de president. Het is wél de eerste keer dat hij daadwerkelijk vloekte in het openbaar.

De kans is groot dat Trump het verzoek zeer serieus zal nemen. Evangelicals zijn namelijk electoraal gezien ontzettend belangrijk voor de huidige president van de Verenigde Staten. Hij wordt, mede dankzij zijn conservatieve koers en het aanstellen van conservatieve rechters, volop gesteund door deze grote groep. In de brief waarschuwt Hardesty de president dat evangelicals overwegen niet te gaan stemmen bij de komende verkiezingen als Trump zich niet weet in te houden.

Reacties

J
Ik vraag mij af waar ze dat vloeken vandaan halen. Waarschijnlijk zijn zij anti Trump en anti-christ kerken en doen ze zelf waar ze Trump van beschuldigen
Ik kan mij niet herinneren Trump ooit te hebben horen vloeken tijdens zijn presidentschap. Hoe hard of zwaar hij zijn kritiek uit, hoeft nog geen vloeken te zijn.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.