gevangenis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

14 augustus 2019 door Jeffrey Schipper

Terugluisteren: Jason Walters was een radicale moslim en ontdooide in gevangenis

Jason Walters stond bovenaan onze verlanglijst toen we met deze podcast begonnen, niet alleen vanwege zijn heftige persoonlijke verhaal, maar ook omdat hij boeiende gedachtes heeft over religie, schrijft Radio 1.

Hij bekeerde zich op zijn 12e tot de islam, radicaliseerde en werd lid van de Hofstadgroep. In 2004 werd hij veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf, bij de arrestatie gooide hij een handgranaat en raakten meerdere agenten gewond. In de gevangenis maakte hij een bijzondere omwenteling door, stortte zich in de studieboeken en ontwikkelde een passie voor filosofie. Walters studeerde af aan de Universiteit Leiden met een scriptie over radicalisering en werkt nu als analist voor Blue Water Intelligence, een inlichtingenbedrijf dat zich richt op radicalisering en terrorisme.

Over ‘De Ongelooflijke Podcast’
In 'De Ongelooflijke Podcast' onderzoekt David Boogerd - samen met ‘Theoloog des Vaderlands’ Stefan Paas - wat het voor onze samenleving betekent als religie meer en meer afneemt. In hoeverre verschuiven grenzen en wat komt er voor religie in de plaats? De podcast is beschikbaar via iTunes, The Podcast App en de website van NPO Radio 1.

Klik hier om de volledige podcast te beluisteren

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.