Mexico vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 augustus 2019 door Open Doors

Mexico: Christelijk echtpaar wint rechtszaak

Een christelijk echtpaar uit Chiapas, Mexico, is wonder boven wonder vrijgesproken. Hun door Open Doors ingehuurde advocaat beschuldigde lokale leiders van religieuze intimidatie en vervolging.

Afgelopen mei werden Julio Cesar Hernandez en Florecita Mariana Santiz Hernandez gevangengezet omdat ze weigerden hun persoonlijke geloof op te geven en niet mee wilden doen aan de lokale, traditionele misviering. Ze kregen een boete van 5000 Mexicaanse pesos (€ 235) en werden bedreigd met verbanning uit de gemeenschap .

“Lokale gewoonten mogen het iemand niet onmogelijk maken om een andere geloofsovertuiging aan te hangen”, zo betoogde de advocaat van het jonge stel. ”De Mexicaanse grondwet garandeert iedere burger zijn rechten.” De lokale autoriteiten hebben de advocaat nu gevraagd om de zaak te laten vallen. Ze willen de vervolging stoppen en in gesprek gaan met Julio Cesar en Florecita over hun toekomst binnen de gemeenschap.

“Dit is een cruciale overwinning”, aldus een medewerker van Open Doors in Mexico. “Een groot succes in minder dan een maand tijd.” Open Doors blijft bij deze zaak betrokken, totdat de lokale autoriteiten de intimidatie en vervolging stoppen.

Julio Cesar heeft twee keer eerder gevangen gezeten, waarvan een keer ook samen met zijn vrouw Florecita. Ze zijn nu beiden vrij en wachten de resultaten van de onderhandelingen tussen hun advocaat en hun aanklagers af.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.