Goed nieuws
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 augustus 2019 door Patrick Goede

Moslims voorkomen aanslag op christenen in Kenia: 20 gelovigen gered

Twintig christenen zijn gered dankzij het optreden van moslims tegen de terreurgroep Al Shabaab. Volgens de christelijke waakhond tegen vervolging International Christian Concern had de groep een aanval voorbereid op christenen die werkten aan de constructie van een nieuw ziekenhuis in Kutulo. Toen de lokale moslimgemeenschap hier lucht van kreeg waarschuwden ze de christenen dat ze moesten vluchten. Vervolgens wachtten ze de terreurgroep op en confronteerden hen met hun plannen. 

Ze konden niet voorkomen dat de mannen van Al Shabaab het vuur opende op de bouwplaats van ziekenhuis. Maar gelukkig konden twintig christenen ontsnappen door de tijdige waarschuwing. "Niemand raakte gewond door de tijdige ontsnapping", vertelde commisaris Mohamed Birik aan Premier UK.

Het gebied grenst aan buurland Somalië wat een islamitisch land betreft. "Het lijkt hier meer op Somalië dan op Kenia", zegt een medewerkster van Open Doors. "Dit is een erg gevaarlijke plek voor christenen. Deze meeste christenen zijn hier gekomen met een roeping of om te werken. Ze worden vaak als buitenstaanders behandeld en vallen soms ten prooi aan de aanslagen van Al Shabaab." 

Reacties

T
Geprezen zij de Heer. Dit is bemoedigend om te vernemen!
Er is meer dat ons verbindt dan onderscheidt. Chapeau en een diepe buiging voor de lokale moslimgemeenschap.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.