Becket Cook
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 augustus 2019 door Patrick Goede

Gay Hollywood ontwerper Becket Cook bekeerde zich en onderging transformatie

Becket Cook was een succesvolle setontwerper die in Los Angeles bevriend raakte met tal van beroemdheden. "Christenen zag ik als mijn vijanden, zij geloofden dat hoe ik was fout was. Ik hoefde geen onderdeel te zijn van die club, nooit. God kwam niet in mij op en ik was openlijk homo. Het is allemaal een sprookje hield ik mezelf voor", vertelt Becket volgens Faithwire.

Op een normale dag in 2009 komt Becket een stel christenen tegen wanneer hij koffie gaat halen met een vriend. Hij ziet opeens iemand met een Bijbel lopen. Buiten blijkt een groepje christenen te staan. Dat verbaast hem want in Los Angeles "loopt niemand met een Bijbel rond". Hij besluit samen met zijn vriend op de groep af te stappen om ze te ondervragen en de draak met ze te steken. 

"Zijn jullie christenen? En wat geloven jullie dan?" Enthousiast vertelt het groepje over hun geloof en ze praten uitgebreid. De vriend van Cook haakt af maar Becket blijft geïntrigeerd doorpraten. Dan vraagt hij de ultieme vraag: "Wat vinden jullie van homoseksualiteit?" Ze reageren direct en zeggen dat het volgens hun een zonde is. In plaats van hun af te wijzen is Becket geraakt door hun openheid. "Ik waardeerde hun eerlijkheid in plaats van dat ze om de hete brei heendraaiden", zegt Cook. "Ze nodigden mij uit voor een kerkdienst en ik vertelde hen dat ik erover na zou denken. De volgende zondag ging ik naar de evangelische kerk, ik was nog nooit naar een kerkdienst geweest", vertelt de ontwerper.

"Ik zat letterlijk op het puntje van mijn stoel en wilde maar meer horen. Ik besefte dat God waar was en dat Jezus zijn zoon is en van mij houdt. 'Jij bent mijn kind nu en Ik neem je op in mijn koninkrijk.' Ik kon niet stoppen met huilen. Vanwege Gods liefde en mijn zondebesef. Het was mijn meest intense huilmoment sinds ik nog een kind was", zegt Cook.

Later die dag wordt Becket opnieuw overweldigd door Gods aanwezigheid. "De Heilige Geest overspoelde mij met liefde tot in het diepste van mijn wezen. Ik wist dat mijn dagen als homoseksuele man voorbij waren. Ik wist dat het niet was wie ik ben", zegt Becket Cook resoluut.

Becket vertelt zijn complete verhaal in het boek: A change of affection: A gay man's incredible story of redemption.

Reacties

Een prachtig en bemoedigend getuigenis dat aantoont, dat homofilie (een gevolg van de zondeval) niet bij de mens hoort, en dat het mogelijk is om door de kracht van de Heilige Geest ervan verlost te worden. Zie ook het boek van de Jeffrey Satinover (https://stichting-promise.nl/christelijke-medische-ethiek/de-strijd-rond-homoseksualiteit.htm).

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.