Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 augustus 2019 door Patrick Goede

Joodse columnist van de New York Times vindt God in het Nieuwe Testament

David Brooks is columnist bij de New York Times, bestsellerschrijver en politiek analist op televisie. Hij heeft het goed voor elkaar maar voelde toch dat er "iets miste" in zijn leven. Toen er na dertig jaar een einde kwam aan zijn huwelijk en ook het 'lege-nest-syndroom' zijn vat kreeg op David besloot hij zijn ziel eens flink te onderzoeken, vertelt hij aan CBN.

"Toen ik geconfronteerd werd met de moeilijke momenten in mijn leven besefte ik dat je twee keuzes hebt. Je kunt breken of openbreken. Op een gegeven moment wandelde ik door een lelijk metrostation in New York en opeens werd ik mij ervan bewust dat ieder mens een ziel heeft en dat een ieders ziel óf richting heiliging of richting degradatie beweegt. Ik werd mij toen bewust van die diepere laag. Het was niet zozeer een eureka-moment maar meer een geleidelijk proces", zegt Brooks.

Als kind groeide David op met twee verhalen. Die van het Joodse volk dat Egypte was ontvlucht én ook met een God die liefde is en Jezus als onze redder. Toen hij in Matheüs ging lezen werden zijn ogen geopend. "Ik heb die twee verhalen nu nog steeds in mijn hoofd en ik voel mij meer Jood dan ooit. Maar het ene verhaal lijkt een vervolg te zijn op het andere verhaal. Mijn Joodse vrienden zien mij als een christen om dat ik in Jezus geloof, maar ik voel mij zeer verbonden met hen en het jodendom. Ik heb gezegd, dat is prima. Maar als je mij weg wilt hebben zul je mij eruit moeten gooien, ik ga niet weg", aldus de columnist.

Ook al heeft David moeite met Trump en de steun uit evangelicale hoek voor hem, hij is altijd op zoek naar verbinding. "Ik spreek veel in evangelicale kringen en scholen. Ik bemoedig de jeugd daar en vertel dat ze niet het gevoel moeten hebben dat ze onder vuur liggen. Zij hebben wat dit land nodig heeft. Amerika is geestelijk gezien erg hongerig", zegt Brooks tot slot.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.