Jan-Jaap van Peperstraten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 augustus 2019 door Jeffrey Schipper

Pastoor wenst moslims een fijn Offerfeest en moet nu een scheldkanonnade verwerken

"Ik wens alle moslims een feestelijk Eid Al Adha toe." Deze vriendelijke woorden van pastoor Jan-Jaap van Peperstraten bleven niet onopgemerkt. Een storm van gescheld volgde, merkt RTL Nieuws op. 'Slappe zak', 'zieke geest', 'mafkees' en een 'pastoor die heult met de duivel', kreeg hij onder meer naar zijn hoofd geslingerd.

Tegenover RTL Nieuws probeert de pastoor het gedrag van scheldende twitteraars te verklaren. "Ik vergelijk het met een drug. Iemand die zo reageert, is verslaafd aan een soort woede. Diegene heeft het idee dat-ie gelijk heeft, en presenteert zich als een soort ridder van de waarheid."

De vervelende reacties laat Van Peperstraten zoveel mogelijk van zich afglijden. Vorig jaar plaatst hij een soortgelijke wens op Twitter en kreeg hij eveneens veel negatieve reacties. Wel merkt hij op dat het er dit jaar "heftiger" aan toegaat dan in voorgaande jaren. De pastoor wil hier professioneel mee omgaan. "Ik voel mij geen slachtoffer."

Reacties

R
Mooi voorbeeld van syncretisme. Elia wenste de Baäl priesters toch ook geen fijn offerfeest toe.
H
Door met je medemens vriendelijk om te gaan, hoeft niet te betekenen dat je daarmee ook zijn overtuiging tot de jouwe maakt. Eén ding is zeker, dat je door scheldwoorden te gebruiken een moslim niet jaloers maakt. Laat staan met hem of haar in gesprek raakt over het christelijke geloof.
E
Eerst eens zien hoe Christenen in Islamitische landen behandeld worden.
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.