Andries Knevel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 augustus 2019 door Lukas ten Napel

Nieuw seizoen van Andries en de Wetenschappers: “Het is vrij makkelijk om gelovige wetenschappers te vinden”

Zorgt wetenschap ervoor dat je dichter bij God komt te staan of zorgt het juist voor een kloof tussen jou en God? Andries Knevel gaat in het tweede seizoen van het EO-programma Andries en de Wetenschappers praten met de top van de wetenschap om antwoord te krijgen op deze vraag.

Volgens Knevel is het vrij eenvoudig om wetenschappers te vinden die niet alleen een goede naam hebben binnen hun vak, maar ook nog eens christen zijn. Hij betreurt dat veel christenen denken dat een gelovige wetenschapper een uitzondering is. “Daardoor denken studenten en hun ouders misschien wel dat wetenschap iets is, waardoor je je geloof zou kunnen verliezen”, aldus de presentator.

Knevel spreekt met een aantal christelijke wetenschappers, waaronder Katharine Hayhoe. Time Magazine bestempelde haar in 2014 als een van de honderd meest invloedrijke mensen en ze wordt gezien als een van de belangrijkste stemmen in het debat rond het klimaat. Daarnaast was ze adviseur van oud-president Barack Obama. 

Een aantal van de andere christelijke wetenschappers die in het EO-programma naar voren komen zijn Ard Louis; hoogleraar natuurkunde aan de Universiteit van Oxford, James Tour; hoogleraar nanotechnologie en scheikunde aan Rice University in Houston, Eveline van Leeuwen; hoogleraar urbane economie aan Wageningen University en Bill Newsome; hoogleraar neurowetenschappen aan Stanford University in Palo Alto.

Het programma is vanaf 17 september, vanaf 23.15 uur, zes weken op NPO 2 te zien.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.