Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

12 augustus 2019 door Lukas ten Napel

KLM-piloot Reinier Kwantes werkte jaren voor MAF: “Op zo’n briefje dat uit de hemel dwarrelt, heb ik niet gewacht”

Reinier Kwantes heeft als piloot flink wat ervaring op zijn cv staan. Hij vloog in een F16 toen hij twintig was, is werkzaam geweest als instructeur op vliegbasis Woensdrecht en vloog in Afrika voor Mission Aviation Fellowship (MAF). De nu 38-jarige Kwantes is tegenwoordig piloot bij KLM. Tegenover Visie vertelt hij over zijn werk als piloot bij MAF en KLM.

Wanneer Kwantes gevraagd wordt of hij een roeping heeft ontvangen om voor MAF te gaan werken, geeft hij aan dat hij het woord ‘roeping’ een zware lading vindt hebben: “Gelukkig praatten ze er bij MAF heel praktisch over. Zo van: ‘Vliegen is je passie, je houdt van avontuur, je helpt graag mensen – waarom zou je niet gaan?’ Het gebed neemt daarbij wel een belangrijke plaats in. Maar op zo’n briefje dat uit de hemel dwarrelt, heb ik niet gewacht.”

Kwantes’ geloof is niet veranderd in de tijd dat hij in Afrika werkte: “Ik geloofde toen dat Jezus mijn Redder is, en dat geloof ik nu nog. Het zijn de algemene dingen waarin je je ontwikkelt. Het vormt je om te werken in een team met mensen uit verschillende culturen. Hier in Nederland maken we ons zó druk om zaken als kleding en de inrichting van ons huis. Dat hadden we daar helemaal niet.”

Wanneer de KLM-piloot een vlucht leidt, ervaart hij niet dat God letterlijk dichterbij komt. Wel ziet hij veel van de schepping tijdens zijn werk: “Ik geniet van de schoonheid, van Gods grootheid in de schepping. Bijvoorbeeld als ik over de polen vlieg en die enorme ijsmassa’s zie. Wat zijn er een hoop mooie plekken op de wereld!”

Lees hier het volledige interview met Reinier Kwantes.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.