indonesie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 augustus 2019 door Patrick Simons

Twee kerken gesloten in Indonesië, druk op christenen neemt toe

Opnieuw slecht nieuws vanuit Indonesië. Volgens de Duitse nieuwsdienst Idea hebben autoriteiten in het land nameijk twee protestantse kerken gesloten.

Het zou daarbij onder andere gaan over de Family of God Church in Jakarta. Deze nieuwe kerk moet volgens de overheid dicht omdat hij de dicht in de buurt van een islamitische school en een moskee is gebouwd. De andere kerk betreft een pinkstergemeente in Yogjakarta. Deze gemeente wordt gesloten omdat men volgens de autoriteiten niet over de juiste vergunning beschikt voor het gebouw.

De laatste jaren wordt de positie van christenen in het land steeds lastiger. Dat heeft vooral te maken met radicale moslims die de overheid behoorlijk onder de druk zetten. Diverse mensenrechtenorganisaties hebben al aangegeven dat de overheid niet opgewassen is tegen deze druk.

Reacties

T
De geestelijke invloed van de islam is veel groter dan de meesten vermoeden. Moesten er in Nederland eens twee moskeeën worden gesloten. Hoe zouden dan de reacties zijn? Hier eist de islam de democratische vrijheid voor de boodschap van wahabiten en salafisten. Vooral deze doctrines zijn de inspiratiebron voor islamitisch terrorisme.

Pastor Ravi Zacharias - Answer to an Islamic Scholar

https://www.youtube.com/watch?v=z4MUqd9QgjE

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.