Oprah
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 augustus 2019 door Patrick Goede

Oprah Winfrey: "Oorzaak schietpartijen VS te wijten aan leegloop kerken"

"Mensen missen een morele kern, kerken zorgden daar altijd voor", zegt Oprah in een interview met ExtraTV. "De kerk was een centrale plek waar mensen bij elkaar kwamen met dezelfde waarden over hoe je in het leven moest staan en je weg in de wereld moest vormgeven. Als we die morele kern in onszelf niet omarmen dan blijven we verloren zijn in deze wereld", is de populaire programmamaker helder.

In het interview geeft ze wel aan dat ook "het elkaar opnieuw verhalen vertellen" dit gemis aan kerken zou kunnen vervangen. Iets wat goed bij haar eigen agenda lijkt te passen omdat ze verder haar nieuwste projecten in het interview met de televisiezender promoot.

Faithwire.com, een christelijk Amerikaans medium, brengt ook enthousiast verslag uit over dit "antwoord" van Oprah Winfrey op de schietpartijen in de VS. Ze maken gebruik van de mogelijkheid om via Oprah de mensen weer op de kerk te wijzen. "Ook al heeft ze het niet zo expliciet gezegd. Mensen op het belang van de kerken wijzen is absoluut het juiste antwoord op deze schietpartijen", zegt readacteur Tré Goins-Philips in zijn artikel. 

Reacties

Was ze nog maar iets meer expliciet door de mensen op het belang van een relatie met Jezus te wijzen.
J
Ze wijst mensen niet op Jezus Christus én ze wijst ook niet op de kerk! Oprah wijst op op het omarmen van een morele kern in onszelf. Wat voor morele kern? In de mens is buiten God, niets goeds! De Enige die redt is Jezus Christus. Waar Oprah op wijst is New Age!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.