kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 augustus 2019 door Patrick Simons

Nieuw onderzoek: Amerikanen hebben nergens zoveel vertrouwen in als in de kerk

Moderne wetenschap en technologie lijken ontzettend belangrijk te zijn in de hedendaagse sameleving. Toch is er in de Verenigde Staten een opvallende verschuiving te zien. Waar Amerikanen in 2015 nog enorm veel vetrouwen hadden in tech companies, is dat nu flink gekelderd. Kerken en religieuze organisaties winnen juist weer aan vertrouwen.

Dat blijkt een een nieuwe studie volgens Relevant Magazine. In 2015 vond maar liefst 71% van de Amerikanen dat tech companies een positieve invloed hebben. Dat is inmiddels gekelderd naar lager dan 50%. Daar staat tegenover dat 52% van de Amerikanen vinden dat kerken en religieuze organisaties een positieve invloed hebben. Het is voor het eerst in tien jaar dat men in Amerika meer vertrouwen heeft in kerken dan in tech companies, berekent ook Christianity Today.

Overigens zijn kerken en religieuze organisaties in de Verenigde Staten ook favoriet wanneer het vergeleken wordt met scholen, vakbonden, financiele instituten en de nieuws media. De laatste groep scoort het laagst qua betrouwbaarheid.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.