Fatemeh Mohammadi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 augustus 2019 door Open Doors

Christin uit Iran gearresteerd omdat ze haar hoofddoek niet ‘netjes genoeg’ droeg

De christelijke vrouw Fatemeh Mohammadi (19) is onlangs gearresteerd omdat haar hoofddoek niet goed zat. Al eerder zat ze zes maanden vast vanwege betrokkenheid bij een huiskerk in Teheran. Dit meldt Open Doors op haar website.

Fatemeh stapte op 9 juli direct naar de politie toen een gesluierde vrouw haar op straat aanviel. Ze vond namelijk dat Fatemeh haar hoofddoek niet netjes genoeg droeg. De politie besloot echter om de christin te arresteren en de andere vrouw met een waarschuwing te laten gaan. De volgende dag werd ze vrijgelaten.

Het is erg zeldzaam dat christelijke bekeerlingen in Iran opkomen voor hun rechten. Fatemeh maakt zich sterk voor haar medechristenen in het land. Eerder dit jaar schreef ze een brief naar de minister van de Inlichtingendiensten in Iran met de boodschap dat hij zich niet houdt aan de wet. In artikel 23 staat namelijk dat niemand mag worden aangevallen vanwege zijn of haar geloof.

Bovendien stelt Fatimeh de vraag waarom christenen niet met anderen over hun geloof mogen praten. Moslims zijn vrij om op scholen, universiteiten en andere plaatsen de leer uit de Koran te delen. Daarom strijdt Fatimeh voor veilige plaatsen om met medechristenen van gedachten te kunnen wisselen.

Iran staat op plaats 9 van de Ranglijst Christenvervolging.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.