Sietse Fritsma
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 augustus 2019 door Lukas ten Napel

PVV-Kamerlid Fritsma ziet geen problemen voor vervolgde christenen bij immigratiestop in Nederland

Als Sietse Fritsma van de PVV ergens om bekend staat, zijn het zijn standpunten rond immigratie wel. Het Tweede Kamerlid, die het boek De immigratieramp van Nederland schreef naar aanleiding van zijn werk bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst, werd onlangs door Het Reformatorisch Dagblad geïnterviewd. Met name over het asielbeleid dat de PVV wil voeren. Het interview wordt afgesloten met een vraag over vervolgde christenen, die hun toevlucht in Nederland willen zoeken.

Fritsma kreeg de vraag over hoe hij zijn pleidooi voor een volledige immigratiestop kan combineren met de grote waarde die te PVV zegt te hechten aan de kernwaarden van de joods-christelijke cultuur.

Volgens Fritsma zijn deze twee zaken niet onverenigbaar en hij wijst daarbij op de asielquota per lidstaat, waar sinds 2015 sprake van is: “Landen als Litouwen, Slowakije, Polen en Hongarije voelden daar toen weinig voor. Uiteindelijk gingen ze overstag, op voorwaarde dat er alleen christelijke vluchtelingen hun kant zouden worden opgestuurd. Bij mijn weten staan zij nog altijd klaar om vervolgde christenen gastvrij te onthalen. Dus wat is dan het probleem?”

Lees het volledige interview met Fritsma, onder andere over het grote aantal verworpen moties van zijn hand en zijn verdere standpunten rond het immigratiebeleid.

Reacties

H
Er zijn veel effectievere methoden om christenen te helpen. Het door de EU zo verguisde Hongarije, omdat het een christelijke natie willen blijven en de islam weert, brengt dat in de praktijk. http://www.novini.nl/hongarije-helpt-bestrijdt-vluchtoorzaken-ter-plaatse/
H
@Heleen. Eens, de EU schept bewust zelf het probleem met als doel om zo snel mogelijk van de eigen identiteit van die vervelende dwarsliggende lidstaten af te komen. Dot is een listige strategie van Eurofielen om zo snel mogelijk tot een dictatoriale Europese superstaat te komen. Blijkbaar zijn er maar weinig kamerleden die het door hebben.

W
Ik zou me als Christen doodschamen als ik vanwege mijn Christenzijn wel asiel kreeg en mijn Moslimvriend vanwege zijn geloof niet bij een gezamenlijk en precies dezelfde vervolging.
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.