Mahmoud Abbas

Nieuws

26 juli 2019 door Belga

Abbas dreigt alle samenwerkingsakkoorden met Israël te beëindigen

De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft er donderdag mee gedreigd alle bestaande samenwerkingsovereenkomsten met Israël te beëindigen. Dat meldt het Palestijnse persbureau WAFA volgens het Belgische persbureau Belga.

Tijdens een noodvergadering in Ramallah verklaarde Abbas dat alle ondertekende samenwerkingsovereenkomsten zullen worden opgeschort. Vrijdag zal een commissie worden samengesteld die de opdracht krijgt om dat besluit uit te voeren. Abbas heeft in het verleden wel vaker gedreigd met het opzeggen van akkoorden met Israël, maar voorlopig is het nog nooit zo ver gekomen.

De Palestijnse president had de noodvergadering samengeroepen nadat Israëlische soldaten maandag tientallen Palestijnse huizen in Oost-Jeruzalem hadden verwoest. Zeker zeventien mensen raakten ontheemd door die actie, die veroordeeld werd door onder meer de Verenigde Naties en de EU. Volgens de VN zijn honderden mensen hun eigendom kwijtgeraakt.

Israël zegt dat de gebouwen erg dicht bij de “veiligheidsmuur” stonden, die het in 2002 begon te bouwen. Het Israëlische hooggerechtshof had de sloop goedgekeurd, omdat de gebouwen een gevaar vormden “in het gebied van de veiligheidsmuur”.


Conflict Israël-Palestijnen
- Hamas-prominent roept Palestijnen op om 'iedere Jood op aarde af te slachten'
- Hamas publiceert schokkende video: een nieuwe generatie terroristen wordt klaargestoomd
- Hamas dreigt Israël aan te vallen met gifballonnen
- Hamas dreigt Israël met meer geweld
- Stevige taal van Hamas-leider: "Jeruzalem is en blijft islamitisch"
Meer over Conflict Israël-Palestijnen »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify