India

Nieuws

26 juli 2019 door Open Doors

Deze christenen werden onlangs vermoord in India

Het aantal incidenten tegen Indiase christenen blijft stijgen. In de afgelopen maanden werden ten minste vier christenen vermoord.

Hiralal* en zijn gezin kwamen terug van een kerkdienst toen er een aanslag op hen werd gepleegd. Mensen ramden zijn auto met een groter voertuig. Door de klap overleed Hiralal direct. Zijn vrouw en kind raakten zwaargewond. Later wist de politie de identiteit van de moordenaars te achterhalen. Zij bleken te zijn omgekocht door mensen die in hetzelfde dorp als Hiralal wonen en tegen de aanwezigheid van christenen zijn.

Dorpsgenoten van Nitin* bedreigden hem met zware gevolgen als hij naar de kerk bleef gaan. Toen hij niet wilde luisteren, vertelden ze aan maoïstische rebellen dat Nitin informatie over hen had doorgespeeld aan de politie. Daarop vermoordden de rebellen hem.

Hetzelfde overkwam Sagar*. Ook hij weigerde om naar dreigementen te luisteren. En ook hij werd vermoord door rebellen, omdat hij er ten onrechte van beschuldigd werd dat hij hen had verraden. Ze dumpten zijn lichaam in het bos. Naast deze verhalen weten we van ten minste één andere christen dat hij in de afgelopen maanden door maoïstische rebellen werd ontvoerd en vermoord na een valse beschuldiging.

Reacties

Wie wil meeleven met en bidden voor onze vervolgde medechristenen (Hebr. 13:3), kan ik aanraden zich (gratis) te abonneren op de GEBEDSKALENDER van Open Doors. Deze kalender vermeldt elke dag een gebedspunt voor de vervolgde kerk.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!