Israël Iran
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 juli 2019 door Nederlands Dagblad | Christenen voor Israël

'Hamas en Hezbollah door Iran klaargestoomd voor aanval op Israël'

De wereld focust zich momenteel op een conflict in de Perzische golf. Iran ligt in de clinch met de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk vanwege brandende tankers en de kaping van een Britse tanker. Ondertussen stoomt Iran haar terreurvrienden Hamas en Hezbollah klaar voor een oorlog met Israël, analyseren verschillende media.

"Niet zoveel jaren geleden moesten de Palestijnen vechten met stenen. Maar nu zijn ze uitgerust met precisieraketten, een hele vooruitgang", zo citeert het Iraanse staatsnieuwsbureau IRNA ayatollah Seyed Ali Khamenei volgens het Nederlands Dagblad. Onlangs bracht de tweede man van ­Hamas, ­Saleh al-Arouri, een bezoek aan de Opperste Leider van Iran.

Error: could not load events

De spanningen in de Perzische golf zijn groot. Voor Iran is Israël het ideale tweede front, ideologisch zuiver op de extremistische graad, analyseert ND-verslaggever Jan van Benthem. Al jaren bewapenen ze Hezbollah met steeds zwaardere raketten en die hebben maar één doel. Hetzelfde gebeurt nu met Hamas. Van Benthem constateert dat Iran zelfs in Irak milities opleidt. De Iraakse Kata’ib Hezbollah is volgens een Midden-Oostenadviseur ‘getraind om geavanceerde raketten op Israël af te vuren’.

Ondertussen voeren het Israëlische leger en de Mossad gewaagde missies uit om de Iraanse overname van het Midden-Oosten te stoppen en te voorkomen dat Iran de Joodse staat omsingelt, merkt Christenen voor Israël op. Volgens de Iraanse en Arabische media voerde de Israëlische luchtmacht (IAF) eind vorige week een nieuwe actie uit tegen tegen de Quds Brigade van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRG) en haar Iraakse bondgenoot de Hashd al-Shaabi, koepelorganisatie van Sjiitische milities.

Tegelijkertijd kwamen er berichten binnen dat Hezbollah troepen in Libanon en Syrië naar gebieden langs de Israëlische grens aan het verplaatsen is. De door Iran opgerichte en gesponsorde Libanese terreurgroep zegt dat het twee fronten tegen Israël zal openen wanneer Iran rechtstreeks wordt aangevallen door de VS en haar bondgenoten.

Lees hier de volledige analyse van Jan van Benthem in het Nederlands Dagblad en lees hier de volledige nieuwsupdate van Christenen voor Israël.

Reacties

Dat de geprofeteerde grote klap er aan zit te komen is allang zonneklaar en het wordt steeds duidelijker dat het heel spoedig zal zijn.
M
Helemaal mee eens
J
"Maar de Heere zal uitkomst geven. Is Israël in nood er zal verlossing komen" Zo zeggen de statenpsalm verzen. Zo zal het ook zijn. De God van Israël laat zijn volk niet vallen. Helaas zijn veel volkeren en zelfs kerken hier blind voor. SHALOM VOOR ISRAËL. Alles spitst zich uiteindelijk toe op Israël!

Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen