VN
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 juli 2019 door Jeffrey Schipper

ChristenUnie-Kamerlid windt zich op over "eenzijdige" anti-Israëlmotie van Nederland

Beruchte schenders van vrouwenrechten zoals Saoedi-Arabië en Iran ontsprongen de dans. Israël werd daarentegen wél veroordeeld door de Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties (ECOSOC). ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind is not amused. "WAAROM heeft Nederland voor deze motie gestemd?? Totaal eenzijdige motie weer tegen Israël en zegt niets over rol PA of Hamas!"

Het gaat om resolutie E/2019/L.25 van ECOSOC waarin “ernstige zorgen” worden geuit over de impact van de Israëlische 'bezetting' op Palestijnse vrouwen en meisjes. Het document stelt dat de Palestijnse overheid Palestijnse vrouwen en meisjes niet goed kan beschermen door “beperkingen van Palestijnse jurisdictie in de bezette Palestijnse gebieden”, citeert het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). De Israëlische 'bezetting' wordt door de resolutie dan ook een “groot obstakel” genoemd met betrekking tot het vervullen van de rechten van Palestijnse vrouwen en meisjes. 

Nederland was één van de landen die voor de veroordeling van de Joodse staat omtrent Palestijnse vrouwenrechten stemde. Slechts twee leden – de Verenigde Staten en Canada – stemden tegen. Israël is het enige land dat is veroordeeld. Landen als Saoedi-Arabië, Iran, Congo en Pakistan ontspringen de dans. 'ECOSOC doet het hiermee lijken alsof Israël het enige land in de wereld is dat vrouwenrechten schendt', stelt het CIDI.

Opvallend is dat de Tweede Kamer twee jaar geleden een motie aannam waarin wordt gesteld dat de regering actief stelling moet nemen tegen het anti-Israëlsentiment dat aanwezig is bij VN organisaties zoals Unesco en de Mensenrechtenraad. SGP-leider Kees van der Staaij zei hierover destijds: "Organisaties in VN-verband moeten onpartijdig zijn, zeker in de zeer gevoelige kwesties in het Midden-Oosten. Elk land heeft recht op een eerlijke behandeling; Israël dus ook."

Lees ook: Tweede Kamer steunt SGP-motie over anti-Israëlsentiment VN-organisaties.

Reacties

W
Wat? Palestijnse overheid en beschermen van vrouwen en meisjes? Israël maakt dit onmogelijk door de “bezetting”? Laat me niet lachen. Dit is de omgekeerde wereld. Sinds wanneer verdedigt de Islam vrouwen en meisjes ? Dit is puur zoeken naar een stok om de hond mee te slaan. Maar het is wel logisch. De VN en Nederlandse afgevaardigden worden geleid door de antichristelijke geest. Ze zullen het eerder opnemen voor andere antichristelijke religieuze geesten als de islam dan voor de oogappel van God op te komen. Ze maken zichzelf belachelijk.
Onze regering bestaat helaas uit meest blinden enkele knipperen wat met de ogen en slechts weinigen hebben een goed zicht. Helaas is dit mijn conclusie gelet op keuze en beslissingen. Wij bidden om Bijbels licht. Licht van Boven.
R
Onbegrijpelijk dat de Nederlandse afgevaardigden met de massa meestemmen. Hebben hun huiswerk niet (goed) gedaan. Leggen de motie van de SGP-leider van twee jaar geleden in de Tweede Kamer ter zijde. Zijn zij wel geschikt voor deze functie als Nederlandse afgevaardigde? Welk departement is verantwoordelijk voor deze

functionarissen? Wie heeft ze aangestuurd? Schande! Regering a.u.b. verander Yes in NO!
Toon meer reacties (13)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.