Jeffrey Seif

Nieuws

12 augustus 2019 door Geerten van Breugel

Hoogleraar Seif was joods en geloofde niet, totdat een man op straat hem het evangelie uitlegde

De joodse Jeffrey Seif groeide op in Texas, in een joodse gemeenschap. Hij had van jongs af aan geen goede ervaringen met christenen, is te lezen bij Godreports. ”Toen ik 12 of 13 jaar was, liep ik op straat. Twee meisjes schreeuwden naar mij dat ik ´een vieze jood was, die Christus doodde´. Dat herinner ik mij levendig. Toen hij 16 was, liep hij van huis weg en liftte naar San Francisco. Daar beleefde hij de eerste ervaringen die hem dichterbij Christus brachten.

In San Francisco, zegt Seif, waren er veel aardige christenen. ”Ze waren leuk, goed, gaven me een lift en wilden hun eten met mij delen. Ik realiseerde mij toen dat er christenen zijn die ´cool´ zijn.” Op eerdere scholen was Seif altijd rebels en haalde hij onvoldoendes. ”Ik denk dat niemand van mij verwachtte dat ik zou slagen”, kijkt hij terug.

Toen Seif in Penssylvania aankwam, liep hij op straat. Hij kwam een man tegen die hem een folder aanbood en tegen Seif zei dat hij met hem wilde spreken over Jezus. ”Ik ben Joods”, zei Seif. ”Ik geloof niet in Jezus.” De man vroeg: ”Waarom niet? Hij was een jood. Kijk er nog eens naar.” Seif vertelt dat hij toen een Bijbel tevoorschijn toverde en hem het evangelie uitlegde. ”Ik was verbaasd.”

Inmiddels ziet Seif Jezus als zijn verlosser en ontdekte hij de messias van Israël, Jezus. Hij studeerde door en werd hoogleraar.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!