M. van Dalen

Nieuws

24 juli 2019 door Jeffrey Schipper

Hervormde gemeente Noorden verwelkomt nieuwe dominee: M. van Dalen

Proponent M. van Dalen (foto) uit Arnemuiden gaat voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. De kandidaat heeft een beroep van de hervormde gemeente in Noorden aanvaard. De gemeente is vacant omdat ds. D. G. R. A. Beekman vorig jaar naar Ede vertrok.

In Nieuw-Beijerland moet de hervormde gemeente verder zoeken naar een nieuwe dominee. Ds. J. Brouwer heeft bedankt en blijft trouw aan zijn gemeente in Veen. Sinds vorig jaar zoekt de kerkenraad in Nieuw-Beijerland naar een predikant, omdat ds. A. J. Post verhuisde naar 't Harde.

Ds. M. de Leeuw uit Rijswijk (Zuid-Holland) heeft een beroep van de protestantse gemeente in Apeldoorn aanvaard. In de Jachtlaankerk volgt hij de vorig jaar naar Haamstede vertrokken ds. H. E. Smit op. Ds. mw. A. Kooi denkt de komende weken na over een beroep van de protestantse gemeente te Waal-Koog-Den Hoorn.

Ds. G. C. Bergshoeff blijft trouw aan de hervormde gemeente in Scherpenzeel. Hij bedankte voor een beroep uit Leerdam, waar men op zoek is naar een nieuwe dominee omdat ds. A. Schroten eerder dit jaar in Renswoude werd bevestigd.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!