Kent Brantly

Nieuws

24 juli 2019 door Geerten van Breugel

Arts die tijdens zijn werk in Liberia bijna stierf aan ebola gaat nu terug: "God roept en opende deuren"

Kent Brantly gaat, ondanks zijn ervaring met de ziekte ebola in het land, terug naar Liberia om zijn medische zendingswerk voort te zetten. De ChristianChronicle schrijft dat de arts samen met zijn vrouw en kinderen een roeping voelt om door te gaan met het werk.

Brantly diende in 2014 in Liberia, toen hij besmet werd met ebola terwijl hij zieke patiënten behandelde. Hij kreeg medicatie in het land, maar vloog terug naar de Verenigde Staten en werd daar intensief behandeld aan de ziekte. Nu wil de arts terug, en zegt hij gegroeid te zijn, emotioneel en geestelijk. "God heeft elke deur geopend terwijl wij hier mee bezig waren. We hebben gebeden, gevast en erover gepraat", aldus de arts.

Op zijn ziekte blikte Brantly terug in de Christian Post. Hij vond het een wonder dat hij er nog was. "Ik werd drie dagen geïsoleerd tot de diagnose er was. Die drie dagen had ik tijd om te reflecteren, de Bijbel te lezen en over de situatie na te denken waar we in zaten. Dat was een cadeau van God die de situatie helemaal veranderde. Daardoor kon ik zeggen: 'Ik wil dat U verheerlijkt wordt en ik wil U dienen'."

Foto: Rosland en Campion Public Relations

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!