Richard Groenenboom

God

25 juli 2019 door Jeffrey Schipper

Richard bezocht een 'geheime kerk' in een gebied waar 99,9% moslim is

In Indonesië bezocht Richard Groenenboom onlangs namens SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk) een 'geheime kerk' in een gebied waar 99,9% moslim is. Hij deelde zijn ervaringen op de Facebookpagina van SDOK.

"Het is zondagmorgen en ik ben onderweg naar een geheime kerk. Mijn gidsen zijn Peter en Anne-Marie Dekker. (...) De kerk waar ze met me naar toe gaan ligt in Takalar, een stad met driehonderdduizend inwoners, waarvan er maar dertig christen zijn. Ze gaan allemaal naar dezelfde ondergrondse kerk."

Na dienst spreekt Richard met ds. Pak Hardy. "In het verleden is zijn huis beklad met de tekst: ‘We willen het bloed van de dominee’. Het tekent de sfeer onder moslims in Takalar. Ze zien christenen als een gevaar voor de samenleving. (...) Soms gebeurt het dat er uit veiligheidsoverwegingen een dienst wordt afgelast.

De gemeente bestaat gedeeltelijk uit ex-moslims. Voor hen is het extra-gevaarlijk om naar de kerk te komen. De meesten durven niet te vertellen dat ze naar de kerk gaan, omdat hen dit in grote problemen kan brengen. Hoewel er veiliger plekken zijn in Indonesië om dominee te zijn, wil ds. Pak Hardi niet weg. 'Ik heb de overtuiging dat God me hier roept en daarom blijf ik.'"

Lees hier meer over het werk van SDOK.

Lees hier het volledige verslag van Richard Groenenboom

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!