Dagelijks leven

23 juli 2019 door Patrick Goede

Schrijver en pastor die waarschuwde voor de gevaren van 'daten voor het huwelijk' gaat scheiden

Pastor Joshua Harris gaat scheiden, hij is bekend van de bestseller I Kissed Dating Goodbye. In het boek roept hij jongeren op om niet te gaan daten voordat je gaat trouwen maar elke vorm van fysieke intimiteit voor het huwelijk te bewaren. Dus ook geen klein kusje. Hij propageerde daarbij dat er vooral gekeken moest worden naar wat ouders er van vonden en of zij instemden met het huwelijk. Daten zou de broedplaats voor scheidingen zijn.

Zijn boek kwam wekenlang bovenaan de lijst met bestselling books te staan. Een groot deel van christelijk Amerika kocht het boek. Een paar jaar geleden gaf Harris echter aan spijt te hebben van zijn boek. "Een jonge hond van 20 een boek over relaties laten schrijven terwijl hij slechts één lange relatie heeft gehad is een gevaarlijke cocktail. Ik dacht dat ik toen al wist hoe alles werkte", zei Harris twee jaar geleden in een TedTalk over het boek en de nasleep ervan. 

Op Instagram deelt Harris nu mee dat hij en zijn vrouw gaan scheiden. Het is een publiek statement zoals je dat vandaag de dag vaker ziet wanneer stellen uit elkaar gaan.

"We schrijven dit bericht om jullie te informeren dat we uit elkaar gaan en verder zullen gaan als vrienden. De afgelopen jaren hebben er noemenswaardige veranderingen in onze levens opgetreden. Met oprechte liefde voor elkaar en het begrip voor ons unieke verhaal als koppel zetten we deze beslissing door. We hopen een vrijgevige en ondersteunende toekomst voor elkaar en onze drie prachtige kinderen te kunnen bewerkstelligen in de jaren die komen. Hartelijk dank voor jullie begrip en het respecteren van onze privacy gedurende deze moeilijke periode", aldus Joshua Harris via Instagram.

Veel Amerikaanse evangelicals zijn betrokken bij de purity movement. Een beweging die vooral jonge tienermeisjes instrueert om hun lichaam van elke vorm van seksualiteit te onthouden tot het huwelijk. Soms moeten ze daarover een eed afleggen. 

Reacties

D
Denkt men dan nooit hoezeer de naam van de Heere hierdoor gelasterd wordt.

Het dient toch in alles van ons leven te gaan om de eer van God?

Eerst allerlei grote woorden gebruiken en dan publiekelijk vertellen te gaan scheiden.

We moesten veel meer in diepe afhankelijkheid van God leven en bang zijn om te zondigen."Laat mij dicht bij Jezus leven, o dan heb ik niets te vrezen"
De purity movement is een oplegging door mensen gemaakt. Kussen is toch een liefdes uiting? Dit is géén seksualiteit. Jongeren dienen een veilig kader te hebben waarin zij hun identiteit in kunnen ontwikkelen, een bepaalde ruimte. Een juk opleggen belemmert hen eerder dan ze op te voeden tot een moreel gezonde christen waarin ze weten dit kan wel en dit kan niet, hier eer ik de Vader wel mee en hier niet!
"Purity movement": 'vooral jonge meisjes???

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!