Ravi Zacharias

Nieuws

23 juli 2019 door Geerten van Breugel

Ravi Zacharias legt "de moeilijkste vraag van het geloof" uit: "Hoe kan er pijn en lijden zijn als er een goede God is?"

Afgelopen zondag besprak de bekende apologeet Ravi Zacharias samen met host Ben Shapiro van de Sunday Special de belangrijkste onderwerpen uit het christelijk geloof. De belangrijkste en urgentste vraag die Zacharias vaak krijgt? "Het probleem van goed en kwaad, van pijn en van lijden", vertelde hij.

"Het is een hele reëele vraag, eigenlijk. Hoe kan een almachtige, soevereine en goede God zoveel pijn en lijden toelaten in deze wereld?" De van origine Indiër probeert het antwoord op deze vraag in de kern te beantwoorden. "Ten eerste is goed en slecht mogelijk omdat er een morele wetgever is. Als er geen God is, dan zijn er geen morele wetten. Dus hoe definieer je dan goed en slecht? Als er goed en slecht is, bestaat God dus."

Zacharias geeft aan dat de mens is gemaakt naar Gods beeld. "We weten dus wat moraliteit is, al vanaf het begin." Daarbij wijst de apologeet naar de zondeval. "Het idee dat we de autoriteit van God geweld aandoen, autonoom willen zijn en iedereen de schuld geven is niet veranderd, maar een aanhoudende plaag in onze maatschappij."


Ziekte en lijden
- Rosan verloor op bizarre wijze twee zussen en vecht nu tegen chronische lyme: "Ik heb het uitgeschreeuwd naar God: Waar bent U?"
- Corlien vocht dagenlang keihard tegen de dood: “Ik voelde me door God verlaten”
- Vijf inspirerende uitspraken van de zieke ds. Arie van der Veer
- Mislukte kindjes
- Een gelovige en een niet-gelovige overleven beiden kanker. Wat is het verschil? Bekijk dit bijzondere gesprek!
Meer over Ziekte en lijden »

Reacties

Een vraag die meer uitleg vergt is hoe het mogelijk was dat in de hemel ook satan voor God verscheen(het boek "Job") Een plaats waar het "kwaad" niet zou moeten zijn! Een opmerking van mij was dat het "kwaad" deel uitmaakt van ons bestaan en wij daarmee moeten leren omgaan. Romeinen 8:6 spreekt over de gezindheid van de Geest (Leven) en de gezindheid van het vlees (dood). Want allen die door de Geest van God geleid worden zijn zonen Gods. Een andere geest leidt tot slavernij! Dus er is een weg (Jezus) om daaraan te ontkomen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!