Korea

Nieuws

23 juli 2019 door Patrick Goede

'Noord-Korea beschouwt christenen als groter gevaar dan een atoombom'

Dat er in Noord-Korea veel christenvervolging gaande is, is bij de meeste mensen wel bekend. Toch blijft er schokkend nieuws naar buiten komen over de omstandigheden in het land, wat telkens weer tot ontzetting leidt. De Ethics, Religious, Liberty Commission heeft dit keer een korte film uitgebracht met de indrukwekkende getuigenissen van enkele gevluchtte christenen.

Kenneth Bae, een Noord-Koreaans-Amerikaans pastor die van 2012 tot 2014 in Noord-Korea gevangen heeft gezeten vertelde aan de Christian Post dat de mensen die hem ondervroegen "niet bang waren voor atoombommen maar wel bang waren dat hij met zijn evangelie en God het land zou overnemen en ten val zou brengen".

Er is bij sommige Noord-Koreanen nog altijd totaal geen notie van wie Jezus is. Toen pastor Bae hen vertelde over Jezus vroegen ze hem of Jezus in China of Noord-Korea woonde. Wat betreft de christenvervolging is Bae duidelijk: "Noord-Korea is niet een land waar christenen vervolgd worden. Christenen worden er uit de weg geruimd. Als je in God gelooft vermoorden ze jou en ze vermoorden je ouders."

In de korte film komt verder de veerkracht van de Noord-Koreaanse christenen naar voren. Een vrouw die door het regime gedwongen werd een abortus te ondergaan spreekt vol hoop over de terugkeer van één Korea. Volgens haar kan en zal dit maar op één manier gebeuren. Doordat het hele land Jezus leert kennen. 


Christenvervolging
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
- Waarom het goed is om als christen vervolgd te worden
- Hemeltergende stilte na aanslagen: benoem de daders en geef slachtoffers een gezicht
- Dominee Henk-Jan Prosman komt in actie en heeft een boodschap voor de media: "Stop met zelfcensuur en politieke correctheid"
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!