stad

Dagelijks leven

23 juli 2019 door Patrick Simons

Utrechtse predikant: Bereid jongeren in Biblebelt voor op leven in de stad

Volgens ds. Wim Vermeulen, missionair predikant die verbonden is aan de Utrechtse Jacobikerk, is het van belang om jongeren uit de Biblebelt voor te bereiden op het leven in de stad. Dat stelt hij volgens Reformatorisch Dagblad in een interview met IZB-Areopagus.

De predikant spreekt uit eigen ervaring en zegt dat hijin zijn eigen kerk veel jongen mensen ziet komen die afkomstig zijn uit de Biblebelt. Ze zijn volgens hem daar gepokt en gemazelden moeten leren om het christelijk geloof toe te eigenen op een nieuwe manier zonder dat daar de veilige structuren van gezin, familie en school aanwezig zijn. Dat was natuurlijk wel het geval in het dorp waar ze opgroeiden.

"Kun je mensen leren om staande te blijven zonder de bewarende sociale bedding? Kun je voorsorteren om op een 'onvanzelfsprekende' manier over God te leren spreken? Die onvanzelfsprekendheid geldt in Utrecht net zo goed als op de Biblebelt, maar daar wordt ze vaak nog verhuld. Wat ik tegen mezelf zeg, zou ik ook tegen collega's willen zeggen: Koester geen vanzelfsprekendheiden. Spreek eens wat realistischer over God."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!