vluchtelingen

Nieuws

23 juli 2019 door Patrick Simons

Kerken Amsterdam werken samen bij noodopvang asielzoekers

Er is in Amsterdam meer noodopvang voor asielzoekers nodig. Daartoe heeft de Raad van Kerken wethouder Rutger Groot Wassink opgeroepen. Er slapen nog steeds migranten op straat. De Amsterdamse kerken vinden dat dit niet mag gebeuren en daarom zetten ze zich samen in voor een betere opvang, zo meldt Nederlands Dagblad.

Erika Feenstra van diaconaal centrum Stap Verder: "Migratie stop je niet. De overheid moet het reguleren, anders krijg je mensen die stinken en de criminaliteit ingaan. De vijfhonderd plekken moeten veel sneller komen, daarnaast moet de gemeente zorgen voor een plek waar ze kunnen douchen en de was kunnen doen. Natuurlijk zijn er misdragingen en is er middelengebruik. Mensne met frustraties moet je apart nemen en hun verhaal laten doen, dat kalmeert de boel."

Cor Ofman van Code Rood Netwerk vindt het vooral bijzonder dat het kerken dichter bij elkaar brengt. "Ik vind het mooi hoe de opvang van ongedocumenteerden de hele christelijke traditie, van orthodox tot vrijzinnig, verenigt."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!