Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 juli 2019 door Patrick Goede

Vice-president van de VS breekt lans voor vervolgde christenen

In een ministiriële toespraak ten behoeve van religieuze vrijheid heeft Mike Pence opnieuw de aandacht gevestigd op de vervolging van christenen wereldwijd. Dit deed hij tijdens een ceremonie waar tevens awards werden uitgereikt aan onder andere een imam die christenen hielp onder te duiken tijdens een terroristische aanslag in Nigeria.

In zijn toespraak staat Pence stil bij de vrijlating van voorganger Andrew Brunson die twee jaar lang vast zat in Turkije. "Welkom thuis", zegt de vice-president tegen de pastor die ook aanwezig is op het evenement. Daarnaast benadrukt Pence de rol van de president bij diens vrijlating en spreekt hij landen als Noord-Korea, Burma en Eritrea aan op de christenen die ze onterecht gevangen houden vanwege kritiek op de islam of onduidelijke aantijgingen van religieuze aard.

Ook verwijst hij naar de bloedige aanslag op een synagoge eerder dit jaar. Hij sprak met "de held" die de aanslagplegers wegjoeg. "Geloof inspireert helden om op te staan. Wij Amerikanen zijn met jullie en raken geïnspireerd door jullie getuigenissen, wij koesteren religieuze vrijheid voor een ieder. Daarom zijn we hier ook met 106 landen vertegenwoordigd, we geloven in de vrijheid van denken en dat iedereen het recht heeft om zijn leven in te richten volgens zijn of haar eigen religeuze overtuigingen", aldus vice-president Mike Pence.

 

Reacties

H
We kunnen veel kritiek hebben op Trump en op zijn regering, maar dit geluid horen we dan toch ook maar uit Amerika. Nu alle (vice)presidenten en (vice)premiers uit Europa nog. Wie volgt?
Denk dat het vanuit de meeste Europese landen oorverdovend stil blíjft.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen