Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 juli 2019 door Patrick Goede

Tienduizenden toekomstige inwoners van Israël komen deze zomer aan in het beloofde land

Duizenden joden van over de hele wereld zullen deze zomer emigreren naar Israël. Daarmee vervullen ze de woorden van de Bijbelse profeten, beweren veel christenen. CBN brengt verslag uit van de eerste Joden die aankwamen op het vliegveld van Tel Aviv.

Ze zijn enorm hartelijk ontvangen volgens de nieuwszender. "Ik voel me zo ontzettend blij en geliefd, ik weet niet hoe ik het uit moet leggen. Het is zo gek dat de mensen ons hier zo opvangen, het feest, de muziek en alle vreugde die er vanaf spat. Het is magisch", zegt Carolina Hidalgo, een Joodse vrouw uit Argentinië.

"Ik ben altijd enthousiast wanneer ik nieuwe immigranten zie die naar het oude thuisland komen. Het raakt mij omdat ze uit zowel Zuid-Amerika, Europa als Azië hiernaartoe zijn gekomen", zegt Isaac Herzog, voorzitter van de Joodse gemeenschap die de migratiestromen mogelijk maakt.

Onder de nieuwkomers veel alleenstaanden die zich intensief zullen richten op het leren van Hebreeuws. Van daaruit kunnen ze op zoek naar werk of starten met een vorm van hoger onderwijs. "Ik ben een actrice dus ga ik proberen daar werk in te vinden. Daarnaast ben ik ook een make-up artist dus ideëen genoeg", zegt Carolina Hidalgo tot slot.

Reacties

Ja, Kees Zo gaat dat:

Mensen gaan naar een kerk, worden lid van een triangelclub, verhuizen naar de Randstad, veruilen hun baan, willen geen kinderen en......, komen tot de conclusie dat de keuze niet helemaal juist was.

Maar de teneur van je schrijven verhuld iets cynisch, iets sarcastisch en dát is jammer.
Het gaat mij om de eenzijdigheid van dit verhaal, alleen maar de kant van de enthousiaste verwachting van de overgehaalde Joodse mensen, terwijl de kant van de teleurstelling van de in Israël misplaatste Joodse mensen nooit aan de orde komt. Dan is het nuttig om erop te wijzen dat Israël kampt met een aanzienlijke uitstroom van mensen die het na vier of vijf jaar voor gezien houden.
Er zijn zwaar gesubsidieerde reizen beschikbaar voor Joden die naar Israël willen gaan. Zijn komen natuurlijk vol verwachting in dat landje aan, maar ik ken een paar Joden, (hoog opgeleid, Hebreeuws sprekend), die teruggaan naar hun echte vaderland, dat is in hun geval Nederland. Er gaat blijkbaar iets niet goed voor de immigranten, daar in Israël ...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.