Nieuws

23 juli 2019 door Patrick Goede

Christelijke actrice uit de Filipijnen vergeeft moordenaar van eigen moeder

Een Filipijnse actrice wiens moeder werd vermoord heeft de moordenaar vergeven. In gesprek met ABS-CBN vertelde Cherry Pie Picache hoe haar christelijk geloof ervoor gezorgd heeft dat ze deze man kon vergeven. 

Michael Flores bekende de 75 jaar oude Zenaida Sison te hebben vermoord in haar woning in 2014. Hij was onder invloed van drugs toen hij bij Sison inbrak en haar doodstak. Picache, die ook getuigt van haar geloof in Jezus in de documentaire 'Radical Love', kon de moordenaar vergeven mede dankzij haar eigen zondebesef. "Ik vroeg God om vergeving, ik zondig nog elke dag! Ik realiseerde mij dat ik onmogelijk om vergeving kan vragen als ik zelf niet kan vergeven. Als er zoveel haat en pijn is in mijn hart. Dat zette mij ertoe aan om na te gaan denken over vergeven", zegt Cherry Pie.

Ze had nog wel vragen in het begin maar haar mentors hielpen haar in dit proces. "Het was een weg naar vergeving, ik begon in mijn hart en gedachten hem te willen vergeven. Ik vroeg mensen of ze ervoor wilden bidden dat ik hem kon vergeven. Ik bad en ik vastte," vertelt Picache.

Uiteindelijk volgde de emotionele ontmoeting in de gevangenis. "Ik vergeef je zodat je nu ook jezelf kunt vergeven. Je moet het vertrouwen hebben dat God jou ook vergeven heeft", zei ze tegen de veroordeelde waarnaar ze elkaar geëmotineerd in de armen vielen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!