gele hesjes

Dagelijks leven

22 juli 2019 door Patrick Simons

Postchristelijk tijdperk in Frankrijk biedt voordelen: "Het Evangelie wordt op een andere bodem gezaaid"

In Frankrijk wordt het Evangelie te weinig gepredikt. "Kerken laten na te vertellen dat mensen zonder persoonlijke relatie met Jezus geestelijk dood blijven." Dat stelt Jean Gauggel, directeur van de Franse zendingsorganisatie France pour Christ in een interview met het Duitse magazine Pro, zo meldt het Reformatorisch Dagblad.

"De bevolking is op zoek naar de ideale leider, die complexe vragen snel beantwoord. De gelehesjesbeweging heeft in Frankrijk een verlangen naar gemeenschap blootgelegd. Sommige rotondes waar demonstranten zich verzamelden zijn vervangende kerken geworden. Het protest geeft betekenis aan het dagelijks leven van mensen en zorgt voor een gemeenschap voor alleenstaanden.”

Volgens Gauggel zit Frankrijk in een postchristelijk tijdperk. "De kennis van het christelijk geloof verwatert steeds meer. Veel gemeenschappelijke waarden en normen verdwijnen. Als God niet meer in mijn gedachten voorkomt, ben ik alleen in het universum. Als er geen liefhebbende God is, hoef ik aan niemand rekenschap af te leggen. Elk individu beslist wat moreel goed en fout is. Zo verliest de ander door mijn egoïsme snel aan waarde en verarmt de maatschappij."

"Het postchristelijke tijdperk is echter ook een prachtige kans. Wie dertig jaar geleden over Jezus en God vertelde, moest veel vooroordelen overwinnen. Tegenwoordig overheersen onkunde en onwetendheid in de samenleving. Het Evangelie wordt op een andere bodem gezaaid."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!