kerk

God

22 juli 2019 door Patrick Simons

De ideale kerk? "Zelfs als hier een dronken zwerver naar binnen strompelt is dat geen probleem"

Het Nederlands Dagblad laat in een zomerserie 17-jarige gelovigen aan het woord over de kerk en geloof. In deze aflevering komt Joachim Verhelst uit Rotterdam aan het woord. Hij vertelt onder andere over zijn ideale kerk en doet een oproep aan christenen.

"Een kerk met veel culturen", antwoordt Joachim wanneer hem gevraagd wordt hoe zijn ideale kerk eruit ziet. "Het maakt niet uit wie en hoe je bent, iedereen is welkom. Waar je veel samen doet: muziek maken, eten. Met een duidelijke preek, waarin gezegd wordt waarop het staat en niets verzwegen wordt. Ik woon met mijn ouders en drie zusjes in een appartemensgebouw in de Rotterdamse wijk Middelland bij het missionaire project Thuis in West. De kerk van Thuis in West spreekt mij aan: dat is zoals de kerk hoort te zijn, met allerlei culturen en iedereen die binnen mag komen. Zelfs als een dronken zwerver binnen strompelt, is dat geen probleem."

"Als christenen zeggen dat alles minder wordt, vind ik dat aan henzelf liggen. Houd je aan tradities vast of ga je erop uit naar mensen in de buurt om ze het evangelie te laten horen? Leef niet voor je eigen grote luxe huis, maar voor de mensen die het minder hebben. Ik heb de kerk nodig om te geloven. Ik kan het niet alleen. Met gelovigen om je heen sta je sterker. De kerk heeft toekomst. Verschillen hoeven niet zo'n grote rol te spelen. Zorg dat Jezus centraal staat."

Reacties

TOP verwoord, Joachim.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!