moslimherder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 juli 2019 door Patrick Simons en Patrick Goede

Imam in Nigera riskeert eigen leven en redt daarmee 262 christenen

CNN vertelt het bijzondere verhaal van een imam die het leven van maar liefst 262 christenen redt door ze te verstoppen in zijn huis en moskee in Nigeria. Dat deed hij op het moment dat islamitische herders op het punt stonden om aan te vallen.

Imam Abubakar Abdullahi kwam in actie toen moslimextrmisten geplande aanvallen uitvoerden op christelijke boeren in tien verschillende dorpen in zijn omgeving. Hij verborg maar liefst 262 christenen in zowel zijn huis als de moskee waar hij diende als imam. Toen de extremisten aan hem vroegen waar de christenen waren, weigerde hij ze dat te vertellen. Daarmee riskeerde hij zijn eigen leven.

Dankzij deze actie heeft de imam de Amerikaanse religieuze vrijheid award gewonnen. Ambassadeur Sam Brownback van de awardceremonie in Washington zegt hierover: "De imam gaf zijn 262 christelijke buren een schuilplek in zijn moskee en bij hem thuis, hij ging vervolgens de confrontatie aan met de aanslagplegers, hij smeekte hen om de levens te sparen van de christen en hij stelde zelfs aan hen voor om zijn leven te nemen in ruil voor die van hen." Ook vier andere religieuze leiders uit Soedan, Irak, Brazilië en Cyprus ontvingen de prijs.

Bij de aanvallen werden meer dan 80 mensen gedood en er werden tal van huizen in de brand gestoken. Het betrof een aanval van de beruchte Fulani-herders die bekend staan om hun wreedheid jegens christenen. "Zijn daden getuigen van echte moed, oprechte zelfopoffering en ware broederliefde", aldus Brownback.

Reacties

N
Het is dus allemaal niet zo zwart wit als wij hier vaak denken
Sorry Nico maar die opmerking van jou ....waar slaat dat op? Waarom waren die 262 christen levens in gevaar? En die 80 die wel vermoord werden...dat is toch je reinste waanzin !
N
Gary het is een imam ,die 262 levens redde en bereid was om zijn eigen leven daarvoor op te offeren,lees ik hier

De man is geestelijk leider van de plaatselijke moskee,dus niet een of andere burger, die het met het islamitisch geloof niet zo serieus neemt

Hij had zich er ook niet mee kunnen bemoeien , al was hij het er niet mee eens, dan had hij zelf geen risico gelopen

Dus er zijn vredelievende imams,maar welke?

Daar kan ik dus geen pijl op trekkenToon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!