Arie van der Veer

God

22 juli 2019 door Arie van der Veer

Volgens Arie van der Veer kun je Openbaring niet zomaar wegleggen: het is een oefening in aanbidding

'Ik ben een dienaar zoals jij en je medeprofeten, en zoals degenen die zich houden aan wat er in dit boek staat. Je moet God aanbidden’ - Openbaring 22:9.

Wat doe je als je een boek gelezen hebt?
Een goed boek leg je niet zo maar weg. De inhoud vergeet je niet gauw. En je praat er met anderen over.

Wat doe je als je het boek Openbaring gelezen hebt?
Ook dit boek kun je niet zomaar wegleggen.

De boodschap van al die profetieën is toch dat de toekomst al begonnen is en dat Jezus als het Lam dat regeert die toekomst in handen heeft.

Ik kan me voorstellen dat je dat geneigd bent het wel te doen. Het boek Openbaring is gewoon een moeilijk boek. Je leest het boek niet als een roman, en alle visioenen onthouden lukt niet. Al die visioenen maakten vast indruk op je, maar wat moet en wat kun je mee?

Het laatste hoofdstuk is een soort naschrift. En daarin geeft de hemel een gebruiksaanwijzing. Er is sprake van mensen die zich houden aan dit boek. En Johannes, dus ook de lezers worden opgeroepen om God te aanbidden.

Hoe houd je je aan een boek vol profetieën?
Door rekening met die profetieën te houden. Ondanks vele details die je misschien nu nog niet begrijpt. De boodschap van al die profetieën is toch dat de toekomst al begonnen is en dat Jezus als het Lam dat regeert die toekomst in handen heeft.

Begin daar nu eens mee: Jezus aanbidden om wie Hij is en wie Hij belooft te zijn.
In het boek Openbaring worden tal van namen aan Jezus gegeven. Namen die je kunt noemen in je gebed.

In dit laatste hoofdstuk neemt Jezus helemaal aan het eind met drie namen afscheid: ‘Ik ben de Wortel en het Nageslacht van David, de blinkende Morgenster’, (16 HSV).

Hij is de beloofde koning die eeuwig zal regeren. De stralende morgenster. Aankondiger van een de nieuwe dag.

Ik ben...
Ga in gebed, noem Hem bij die namen. Ik ben…dat is al een geweldige boodschap. Je hoort door alles heen dat je te maken hebt met de HERE, met God die gezegd heeft: Ik ben die ik ben.
De Zoon van God mag deze naam met eer en recht dragen. Ik ben het licht der wereld, de ware wijnstok, de weg de waarheid, de eerste en de laatste, de Alfa en de Omega, Ik ben de wortel van David.

Hij is de grote Zoon van David. De wortel, de afgehouwen tronk, die opschoot uit dorre aarde (Jesaja 53:2). Een stronk die nieuwe leven bracht. Hij is de beloofde koning die eeuwig zal regeren. De stralende morgenster. Aankondiger van een de nieuwe dag.

Ervaar in die aanbidding dat dit rust geeft en kracht. Het is in alle spanningen die dit leven meebrengt, in uw en jouw persoonlijk leven, maar ook in het leven van deze wereld, een bron van kracht. Richt, als het kan elke dag je aandacht op wie Hij is.

Dit zijn de namen van het afscheid.
Weet je het begin nog?

Ook toen klonk het ‘Ik ben’. Johannes viel als dood aan zijn voeten. Maar Hij legde Zijn rechterhand op Johannes.

Aanbid Hem.
En spreek het dan uit: ‘Kom Here Jezus’.

Deze overdenking verscheen eerder op de Facebookpagina van ds. Arie van der Veer.

Foto: Facebook/Arie van der Veer

Reacties

Openbaringen ooit 3x achter elkaar gelezen en wat mij geopenbaard werd was het volgende: Het is geen homogeen boek maar een samenraapsel van hele oude geschriften ....de chronologie klopt niet er staan dingen in die er niet in horen..desondanks kun je hier en daar een goddelijke inspiratie voelen...er is waarheid in het boek maar gesluierd met veel onzin...alsof satan het boek mocht redigeren...
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!