Ontmoetingskerk Capelle aan den IJssel

Nieuws

22 juli 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. L. J. Koopman nieuwe dominee CGK Capelle aan den IJssel en Rotterdam-Oost

Ds. L. J. Koopman neemt afscheid van de christelijke gereformeerde kerk te Beverwijk-Westzaan. De predikant gaat in Capelle aan den IJssel-Rotterdam-oost (foto) aan de slag als opvolger van de vorig jaar naar Veenendaal vertrokken ds. F. W. van der Rhee.

Ook de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) in Heemse-Marslanden verwelkomt binnenkort een nieuwe dominee. Ds. H. D. Bondt, die sinds 2013 op de kansel in Leek staat, heeft het beroep aanvaard. In Heemse-Marslanden zocht de kerkenraad een gemeentepredikant nadat ds. J. Werkman vorig jaar verhuisde naar Anna Paulowna.

Ds. P. L. Voorberg uit Emmeloord gaat op detacheringsbasis in de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) in Appingedam werken. Detachering wil zeggen dat een predikant op tijdelijke basis zijn ambtsdienst kan verrichten in een andere kerk dan waaraan hij als predikant is verbonden. Hij blijft als predikant verbonden aan de uitlenende kerk, waarvan de kerkenraad ambtelijke verantwoordelijkheid jegens hem draagt.

In Apeldoorn-Centrum hopen de gereformeerd-vrijgemaakten op de komst van ds. L. E. de Jong. De gemeente is vacant sinds ds. H. R. van de Kamp twee jaar geleden met emeritaat ging. De Jong is momenteel verbonden aan de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) in Hoogeveen.

Ds. A. J. Holsappel gaat de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) in Sliedrecht verlaten. De predikant heeft een beroep van samenwerkingsgemeente De Levensbron (GKv-NGK) in Nijverdal geaccepteerd. Deze gemeente zocht sinds vorig jaar een gemeentepredikant omdat ds. H. H. Scheffer naar Barendrecht verhuisde.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!