Israël vlag

Nieuws

22 juli 2019 door Israël Today

Predikant noemt anti-Israëlische boycotbeweging 'een belediging voor het christendom'

De Boycot-, Desinvesterings- en Sanctiebeweging (BDS) is niet alleen een antisemitische aanval op de Joodse Staat, maar ook een belediging voor het christendom. Dit verklaarde dr. Rubén Proietti, een vooraanstaand evangelisch leider uit Argentinië tijdens een recent bezoek aan Israël, meldt Israël Today.

In een gezamenlijke persconferentie met leiders van Joodse nederzettingen in Samaria zei dr. Proietti dat de BDS-beweging 'opereert tegen het christendom en tegen de Bijbel'. Een aantal christelijke leiders hebben pogingen om Israël te boycotten aangevallen, omdat die uitgaan voor een ontkenning van het Bijbelse historische verslag. BDS en soortgelijke bewegingen bestempelen de Joden van Israël als 'kolonisten', terwijl de Bijbel volgens hen duidelijk maakt dat Israël het door God gegeven thuisland van het Joodse volk is.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Het meest schokkend voor christenen is de bewering dat Jezus een Palestijn was, verwijzend naar de Romeinen die een bord boven het hoofd van Jezus hingen met de tekst 'koning van de Joden'. Proietti noemde de hervestiging van Joden in Judea en Samaria (de zogenaamde Westbank) een 'vervulling van de visie van de profeten, en elke wereldleider moet zich vandaag afvragen of hij deze vervulling gaat helpen, of deze gaat verstoren'. 

Op de opiniewebsite Opiniez.com werd eerder dit jaar meer uitleg gegeven over de achtergrond van de BDS-beweging. "Wereldwijd opererende BDS-activisten gaan er van uit dat Israël geen bestaansrecht heeft en als Joodse staat moet verdwijnen. De 'bezetting' moet worden beëindigd, het land volledig gedemilitariseerd en 5,5 miljoen door de VN-organisatie UNRWA erkende Palestijnse vluchtelingen moeten zich vrij op het grondgebied van Israël kunnen vestigen."

Reacties

Een stukje hasbara met in de hoofdrol een Argentijnse 'leider' die gekke dingen beweert.
REAGEER
B
Gaan mensen eens leren hun verstand te gebruiken, of blijven ze op onderbuikgevoelens en angst teren? 2500 Jaar geleden schreven JOODSE priesters dat Israel door hun God aan hen belooft is. Dit is de reden waarom de joden daar weer zitten..

MAAR als in de koran staat dat Allah de arabieren een stukje land beloofde (neem Nederland) dan hoeven wij toch niet weg, omdat de koran stelt dat het beloofd is aan de arabieren? Waarom geldt dit wel voor de joden/of israel? Grenzen veranderen, volkeren veranderen.
B
En stel dat de bijbel een historisch verslag zou zijn (dit ontken ik, het is een verzonnen geschiedenis ten tijde van de ballingschap van de elite naar Babel) dan staat er ook dat het land is veroverd op andere volkeren en dat hele volkeren zijn uitgemoord. Dit vind ik altijd prachtig aan christenen, ze hebben niet door dat hun beloofde land al door andere volkeren bewoond werd.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!