rechter

Nieuws

19 juli 2019 door Omroep Gelderland

2,5 jaar cel en tbs voor pianostemmer vanwege poging doodslag op dominee in Rhenoy

Een 51-jarige pianostemmer uit Tricht is in hoger beroep veroordeeld tot 2,5 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor poging tot doodslag op dominee Ebi Wassenaar uit Rhenoy, laat Omroep Gelderland weten.

Op 21 november 2017 sloeg de man dominee Ebi Wassenaar in haar kerk neer met een hamer. De verdachte kan zich daar helemaal niks van herinneren, volgens zijn advocaat. De pianostemmer kreeg zeer kort na het incident in de kerk een hartaanval, heeft lange tijd in coma gelegen en kan sindsdien heel moeilijk praten en bewegen. In eerste instantie werd de man veroordeeld tot een jaar cel en tbs, daar ging het Openbaar Ministerie tegen in beroep. 

Het gerechtshof oordeelde dat het geweld zo krachtig is geweest dat het wel zijn bedoeling moest zijn geweest om de dominee te doden. Het slachtoffer mag volgens de rechter van geluk spreken dat ze nog leeft. Het OM eiste 5 jaar cel. De rechter houdt rekening met de complexe situatie van de dader die tijdens het incident sterk verminderd toerekeningsvatbaar was en geen strafblad heeft.

Dominee Wassenaar liet eerder weten dat zij geen haat koestert tegenover de pianostemmer en veel steun heeft aan haar geloof.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!