is
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 juli 2019 door Patrick Simons

Christelijke vrouw (60) in Syrië verkracht, gemarteld en gestenigd door radicale moslims

Volgens verschillende bronnen is een 60-jarige christelijke vrouw in Syrië verkracht en vervolgens gestenigd door jihadisten. Dat meldt de Jerusalem Post.

Suzan Der Kirkour was een Armeens-christelijke vrouw die in de Syrische provincie Idlib leefde. Op basis van verhalen van verschillende mensenrechtenorganisaties en christelijke organisaties wordt gemeld dat haar lichaam deze week net buiten haar dorp werd gevonden. Ze was gemarteld en negen uur lang meerdere keren verkracht. Daarna hebben ze haar gestenigd.

Na haar hele leven als tuinier en lerares Arabisch te hebben gewerkt, was Suzan tijdens haar pensioen actief als vrijwilliger bij de Kneye Vilage Church. Ze was volgens lokale bronnen een geliefd persoon in haar omgeving en wordt zelfs omschreven als een pilaar in haar community. De daders zijn naar alle waarschijnlijkheid leden van Jabhat al-Nusra, een terroristische moslimgroepering die in de bewuste provincie behoorlijk actief is.

Reacties

Bijzonder dat dit afschuwelijk bericht wel in de Jerusalem Post verschijnt maar niet in de Nederlandse media. Zelfs niet in de Christelijke - ... behalve dan in CIP.
Dag Marijn, ik schreef de nieuwsredacties van de Belgische tv-zenders en belangrijkste kranten aan mbt deze blinde vlek in de media. Ik ben benieuwd...
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.